NYHET

I dag är det dags att möta ännu en medarbetare! Robert Ask är Snickare/Skyddsombud och MB ledamot på HA Bygg. Han är 37 år gammal och bor i Helsingborg med sin fru och två barn.

Vilken utbildningsbakgrund har du?

Jag har gått en treårig yrkesförberedande linje på Rönnowska skolan i Helsingborg. En linje som innebär mycket praktik ute på arbetsplatser varvat med teori i skolbänken. Efter det har det varit fortlöpande utbildningar och kurser inom yrket. Mina fackliga utbildningar har jag gått via Byggnads Skåne.

Vilka projekt är du involverad i?

Under hösten har jag och min kollega gjort en rad olika projekt inne på Höganäs AB. Bland annat har vi renoverat personalutrymmen och gjort en del fasadrenoveringar. Nu är vi precis i startskedet av ett nytt projekt faktiskt. Ett gammalt hamnmagasin nere i Oceanhamnen i Helsingborg som ska renoveras som en del av det kommande H22. Ett roligt jobb som görs tillsammans med Helsingborgs stad och IKEA.

Vad gör du som Snickare?

Som Snickare på Byggservice så gör man allt mellan himmel och jord. Allt ifrån mindre byggservicearbete till stora ombyggnader och tillbyggnader osv. Det är variationen som gör att jag trivs så bra på just byggservice. Vidare så har jag också en roll som skyddsombud och MB ledamot (MB=Medbestämmande). I den rollen så arbetar man med det systematiska arbetsmiljöarbetet där jag bl.a. går med på skyddsronder och arbetar för att hela tiden utveckla och förbättra våra arbetsplatser. Som MB ingår jag i företagets MB-grupp och vi fungerar enkelt förklarat som länken mellan de som arbetar ute på våra projekt och företagsledningen.

Vad gjorde att du valde att arbeta med det som du gör i dag?

Jag har nog alltid gillat att vara kreativ och att bygga saker. Sen har min pappa ett mindre byggföretag också där jag hjälpte till och jobbade ibland på lov och så. Så jag skulle tro att mixen av detta gjorde att jag jobbar med det jag gör idag.

Vad är det som är bäst med din roll?

Skulle nog säga att det är just mixen av de olika uppgifterna jag har inom företaget. Jag får lov att vara ute och bygga och producera på olika projekt samtidigt som jag också får lägga tid och energi på arbetsmiljöfrågor och att påverka i företaget.

Vad är det absolut bästa med att arbeta i byggbranschen?

Helt klart omväxlingen av det man gör om dagarna! Det är sällan den ena veckan är den andra lik och man arbetar också i väldigt olika miljöer. Ibland är man på en tungindustri och spikar och en annan gång precis vid havet. Sen träffar man också otroligt mycket människor, allt ifrån kollegor till underentreprenörer och beställare. Så det är på många sätt ett socialt och utvecklande jobb.

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

Musik är ju mitt absolut största intresse, både att spela själv och att lyssna till. Men ska jag sammanfatta det jag helst gör på min fritid så är det nog att köra en runda med motorcykeln, lyssna på livemusik och att hänga i vårt torp i Småland tillsammans med familj och vänner. Där tankar jag energi.

Vem ska spela huvudrollen i filmen av ditt liv?

Det var en mycket svår fråga! Den tanken har nog aldrig slagit mig förut. Men det får nog ändå bli Woody Harrelson eftersom han har varit min favoritskådespelare genom åren. Bland annat så är han med i en av mina favoritfilmer “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.