NYHET

I dag möter vi Island, eller ja han heter egentligen Daniel Gudmundsson. Han är en tidigare lärling som nu är ansvarig för HR hos oss. Daniel är 35 år och som hans smeknamn skvallrar om har han rötterna på Island, självklart med alla attribut som en nordisk viking – lång och glad med ett imponerade skägg och ett härligt skratt. Han bor tillsammans med sin fru och två barn samt en hund i ett radhus i Helsingborg.

Vilken bakgrund har du?

Jag gick först Samhälle-idrott (fokus Handboll) på Sannarpsgymnasiet i Halmstad innan jag bytte linje till Byggprogrammet på Kattegattgymnasiet. Började som lärling/praktikant hos Tage & Söner i Halmstad innan jag flyttade ner till Helsingborg våren 2008. När jag gick sista året på gymnasiet fick jag snabbt anställning här på HA Bygg. Det var också här jag gjorde klart min lärlingstid som snickare.

När jag började på HA Bygg fick jag först vara på Byggservice. Sedan bar det av till entreprenad och lite större projekt. Jag har varit på många byggen där vi byggt förskolor, LSS-boenden och skolor, främst nere i Malmöregionen. Roligaste projektet jag varit involverad i som snickare måste vara renoveringen av Rosengårdsskolan i Malmö. Under resans gång har jag även tagit på mig fackliga roller som Skyddsombud, MB Sammankallande och försäkringsinformatör.

Vad gör du i din roll?

Jag är i stort sett involverad i alla projekt mer eller mindre. I min roll som HR så gör jag lite av allt möjligt, men med störst fokus på personalfrågor och arbetsmiljö. Man vet aldrig hur dagen kommer se ut, så det är väldigt spännande! Just nu håller jag på och sammanställer vår senaste medarbetarundersökning.

Vad gjorde att du valde att arbeta med det som du gör i dag?

Jag fick frågan av Henrik (vår VD) våren 2019 om jag var intresserad av att ta rollen som HR och har inte ångrat mig ett dugg sedan dess. Har i min roll som MB jobbat med liknande frågor så det var självklart att denna chans inte fick gå till spillo.

Vad är det som är bäst med din roll?

Det bästa är att få vara med och se mina kollegors utveckling och kunna hjälpa. Det är oerhört roligt och inspirerande. Att jobbet dessutom är så varierande med uppgifter gör att det blir spännande och kul varje dag.

Vad är det absolut bästa med att arbeta i byggbranschen?

Att fortsatt jobba inom byggbranschen efter man lagt hammaren på hyllan är fantastiskt kul, att se utvecklingen av material och hjälpmedel som man kan förmedla vidare till sina kollegor.

Roligast är att man ser så snabba och stora resultat inom bygg, från ett hål i backen till färdig byggnad på något år, att sedan kunna visa sin familj och vänner dessa byggnader och annat man varit med och byggt är kul.

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

Jag älskar fotboll, tv spel och film och sysselsätter mig gärna med detta på kvällarna. Prio är helt klart Premier League och Liverpool 😊

Vem skulle spela huvudrollen i filmen av ditt liv och varför?

Oj, ja du… den var svår, jag tror jag får säga Kristofer Hivju då han har ett nästan lika imponerande skägg som mig haha.