NYHET

I dag ska ni få möta ytterligare en medarbetare hos oss på HA Bygg. Robin Rönnerling, en Entreprenadingenjör som är 34 år gammal. Han har en stor passion för motorsport och vars största focus ligger på renoveringen av 70-tals huset i Åkarp tillsammans med sin familj. 

Vilken bakgrund har du?

Efter El programmet på Vipeholmsgymnasiet i Lund jobbade jag som snickare i 6 år innan jag började som Produktionsledare på MTA. Där läste jag även till Byggproduktionsledare via Jönköping University under 1 års tid. Jag gick sedan vidare till Entreprenadingenjör efter några år och en dag plinga det till i inkorgen på Linkedin. Zacharias Farnebring som är en av våra Arbetschefer i Skåne syd tog kontakt med mig, vilket slutade med att jag började här på HA Bygg.

Vilka projekt är du involverad i?

Just nu arbetar jag med Skanörs gårdens förskola i Skanör och Oxievång, en nybyggnation av flerbostadshus i Oxie, Malmö. Jag räknar även på ett projekt till men mer än så kan jag inte säga.

Vad gör du som Entreprenadingenjör?

Allting, nä men jag är med från början till slut. Med anbudsarbete, inköp, projektering och prognoser tillsammans med platsledning. Stöttar arbetsledningen under hela projektets gång. Involverad i hela projektet, lite som spindeln i nätet känns det som.

Vad gjorde att du valde att arbeta med det som du gör i dag?

Det är en bra fråga! Det som lockade var att ha en roll där man är med på hela resan av ett projekt. Från att räkna på jobb, vinna anbudet och sen till färdigt projekt. Jag har även alltid varit intresserad av inköp.

Vad är det som är bäst med din roll?

När vi vunnit ett anbud, stödet till platsledning och uppföljning av prognoser. Att få ha kvar känslan av att vara med i produktionen då man alltid varit det sen man började som snickare.

Vad är det absolut bästa med att arbeta i byggbranschen?

Att få vara med och bygga och skapa projekt. Kunna se tillbaka och besöka projekt man varit med och skapat. Gemenskapen inom byggbranschen tycker jag är väldigt bra.

Vad är det bästa med att jobba på HA Bygg

Gemenskapen och kollegerna helt klart! Vi är ett riktigt härligt gäng. Det ska vara roligt att gå till jobbet och det känner jag verkligen att jag gör. Det har alltid varit det viktigaste för mig när det kommer till jobbet.

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

Motorsport helt klart, få köra bilar och tävla ute på bana förlänger verkligen livet. Annars är det familjen och min dotter som ger mig mest energi. Och det behövs för just nu totalrenoverar vi ett 70-tals hus där vi precis har rivit ut hela bottenplan, i stunden frågar man sig själv varför vi inte bara byggde nytt.. Men nu står vi här. 😊

Vem skulle spela huvudrollen i filmen av ditt liv och varför?

Riktigt klurig fråga detta, haha. Jag tittar faktiskt inte på så mycket film. Jag kan istället säga att jag skulle behövt ha Anders Öfvergård (arga snickaren) i mitt renoverings objekt därhemma så jag fick lite extra fart..