NYHET

När vi träffas uppe på Slottsmöllan, där HA Byggs kontor i Halmstad ligger möts man av en varm och trygg blick. Tobias Johansson som är Arbetschef för ombyggnad i Halland har bara rört sig i HA Byggs lokaler några veckor. Han är 45 år gammal, bor i Halmstad med sin sambo, dotter och två katter. Huset familjen bor i har han själv renoverat och det börjar bli färdigt, ur en snickares synvinkel tillägger han. Han är en småläggning som kommer från en Handlarfamilj med över 20 år erfarenhet i byggbranschen, nu ska han starta upp och ska driva HA Byggs ombyggnadsavdelning i region Halland.

 

Vilken utbildningsbakgrund har du?

På gymnasiet läste jag Handel och Administration på Sunnaboskolan i Ljungby. Efter det gjorde jag lumpen innan jag hamnade på Ica i Lidhult som min pappa drev. Jag och min bror tog sedan över den och drev den tillsammans i några år. Där läste jag till Köpman via Icaskolan.

På något vis drogs jag till byggbranschen och hamnade till slut på Bröderna Bergström som snickare där vi restaurerade K-märkta byggnader. Jag gick sen över som Platschef och har jobbat som det i nästan tjugo år, på bland annat Tage och Söner AB och PEAB, hela tiden inom byggservice och ombyggnad.

Under min tid på PEAB läste jag även Produktionsledare utbildning på Jönköpings universitet i två år.

 

Vilka projekt är du involverad i?

Mitt största projekt någonsin! Där jag ska vara med och bygga upp region Hallands ombyggnadsavdelning vilket känns fantastiskt roligt och spännande. Att få vara med från grunden och ta med mig min erfarenhet och implementera det i ett nytt bolag är alltid inspirerande.

Skedet vi är i nu är att sätta hela strukturen, skapa kundkontakt, anbudskede och bygga upp en personalstyrka. Just nu är det fullt upp på alla plan där man försöker bygga sitt nätverk, väldigt brett.

 

Vad ska region Halland ombyggnad göra?

Vi jobbar med marknaden runt om som inte Entreprenad når. Ombyggnad, tillbyggnad, renovering och ramavtal är bara några delar på listan.  Det finns varken jobb som är för små eller för stora.  Med vår breda erfarenhet, från idé tillsammans med beställare till färdig produkt alltid kan leverera fantastiska projekt. Vi kommer jobba med kunden i fokus för att skapa långsiktiga relationer och självklart jobbar vi alltid med nära relationer för att skapa trygghet. Så har jag alltid jobbat och så kommer jag vilja driva vidare denna avdelning även här. Vi kommer jobba tillsammans med hela HA Bygg som har en lång erfarenhet av ombyggnad nere i Höganäs, Skåne.

– Att få utveckla en ombyggnadsavdelning även i Halland känns fantastiskt roligt!

 

Vad gör du som Arbetschef?

Jag driver avdelningen, har kundkontakt, jobbar med anbudsskede och kalkyl. Sen är det personalhantering och ekonomisk redovisning. Jag kommer även bidra med mina erfarenheter och vara stöttande pelare för mina kolleger, så att de får en bra och behaglig miljö sitt dagliga arbete.

VI ska vara ett lag TILLSAMANNS. Mitt mål är alltid att man inte sätter inte upp några väggar mellan tjänstemän och yrkesarbetare. Öppenhet, ärlighet, tillgänglighet har alltid varit mina ledord som chef. Jag vill vara en bidragande faktor till att mina kolleger tycker det är kul att gå till jobbet varje dag.

 

Varför valde du att arbeta med det som du gör idag?

Jag fastnade för byggbranschen tidigt för då jag alltid har älskat att skapa saker och att få se kundens uppskattning när man gjort något. Sen att få möjligheten att vara med och skapa/ starta upp en helt ny avdelning i ett växande företag är väldigt drivande. Just ombyggnad är oerhört mycket ”tänka själv” och inte ha helt färdiga ritningar. Det har alltid triggat mig positivt.

Jag gick till HA Bygg för jag gillar närheten med korta led. Nära till Vd:n, jordnära familjeföretag. Nu är jag ny här men det är så jag uppfattar det. Man lägger mycket resurser på personalens välmående.

 

Vad är det bästa med att vara anställd på HA Bygg?

Vi delar inte upp oss i olika roller utan jobbar som ett lag. Jag ser ett företag som verkligen tar hand om sin personal. Satsar på deras hälsa, arbetsmiljö, förmåner och att det är lika för alla. Ett företag som inte är rädd för att utvecklas och vill framåt. Men inte på någon anställds bekostnad.

 

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

På fritiden umgås jag med min familj och goda vänner. Spelar en del golf och padel.  Familjen är viktig för mig vi reser väldigt mycket och älskar att få uppleva nya platser i världen. Man saknar verkligen det då man inte kunnat vara i väg sista åren. Jag fick i stället tillfälle att göra om på baksidan i trädgården till en underbar oas så nu har vi det nästan hemma bäst. 😊

 

Vem skulle spela huvudrollen i filmen av ditt liv?

Haha den har jag aldrig tänkt på. Matrix… eller nej. Hade egentligen varit roligt att säga, Bamse! Kan se mig själv som Bamse i trollskogen. Som tar hand om sina vänner och inte tycker om att slåss. Jag får energi av mina nära och det gör mig starkare, lite som dunderhonung, haha. Jag sätter ofta mina nära före mig själv. ”Du måste tänka mer på dig”, sa mina kollegor och det har varit något jag tagit till mig.

– Väldigt rolig fråga. Passar mig mycket bättre än en actionhjälte.