NYHET

Det första många gör när de kommer in i ett rum där någon står och sågar virke är att dra ett djupt andetag och säga – Vad gott det doftar! Inget konstigt i sig, många tycker att det doftar väldigt gott med just träspån.

Man har pratat väldigt mycket om stendamm –kvartsdamm och hur farligt det är för lungorna och kroppen. Det man inte upplyser folk om är att dammet som kommer från trä, speciellt ek och bok är lika farligt om inte farligare.

Förra veckan hade vi alla våra medarbetare på dammutbilning med Rensta Utbildningsform där de fick lära och uppdatera sig om hur pass skadligt damm är för våra kroppar. Hur vi förebygger och skapar åtgärder för att arbetsmiljön ska vara säker att jobba i. Det finns ett liv utanför jobbet som de flesta längtar hem till när klockan slagit fyra på eftermiddagen.

Gör inte som Alfons Åberg 6 år och tänk – Jag ska bara, jag ska bara.. Ta er tid och se över arbetsmiljön där ni jobbar, både hemmafixare och yrkesproffs.