NYHET

Ute i Ekeby på Pärlugglans förskola som vi bygger åt Bjuvs Kommun möts jag av ett glatt – Heej! Det är Charlotte Thornberg som är Arbetsledare i Skåne Norr som hälsar mig välkommen. En glad och sprallig tjej från Hell i Norge som både varit Militär och flygvärdinna innan hon tog sig an byggbranschen. Numera är hon bosatt i Helsingborg där hon bor med sin man och sina barn. 

Summan av kardemumman är att alla byggarbetsplatser borde ha en Charlotte! 

 

Vilken bakgrund har du?

Jag föddes och är uppväxt i Norge, mer bestämt i Hell som är en tätort en bit utanför Trondheim. Läste Allmenfag (samhälle) på gymnasiet med inriktning idrott. Tränade friidrott och sprint på min fritid, efter gymnasiet läste jag Extremsport på folkhögskola innan jag gick med i Norges Hemvärn. Under min uppväxt spenderade jag väldigt mycket tid med min morfar som var chef på flygvapnet i Norge och han hade även planer på att jag skulle bli militär. Han kallade mig alltid för Charlie, tror han önskade att jag egentligen skulle vara en pojke, haha… Och han hade lite rätt i det, jag var under min barndom vad man på den tiden skulle kalla en typisk –pojkflicka- som älskade adrenalin och extremsport och stridsflygplan. 

Jag hade nog stannat i Militären om jag inte skadat mitt knä, så jag tog en helomvändning och blev flygvärdinna i stället vilket chockade alla mina vänner. Inget som kändes helt otippat från min sida då jag alltid varit omgiven av flygplan. Jag började på SAS i Oslo men flyttade efter några år till Sverige och har bott här nu i 13 år. Jag har flugit jorden runt med destinationer som Kuba, Dubai, Vietnam och Thailand för att slutligen landa i Helsingborg med planen att stanna på jorden, iallafall mellan 07–16. I Helsingborg läste jag till Mätningsingenjör och fick jobb direkt på Metria, där de flesta av mina uppdrag var åt Sveriges järnvägar. 

 

Vilka projekt är du involverad i?

Pärlugglans förskola i Ekeby som vi uppför åt Bjuvs kommun. Projektet startade i maj 2021 och ska stå färdigt nu i sommar, så det är inte långt kvar nu.

 

Vad gör du som Arbetsledare?

Allt förutom att snickra, det överlåter jag till mina duktiga kollegor. Jag sköter den dagliga driften – planering av arbetsuppgifterna på arbetsplatsen, mängda och beställa material. Sen sköter jag även all samordning med Underentreprenörer.

 

Varför valde du att arbeta med det som du gör idag?

Jag har alltid tyckt om att planera och styra saker, är väldigt pedant av mig. Jag tycker om när min omgivning är organiserad och strukturerad. Som Arbetsledare i byggbranschen ingår det i mina arbetsuppgifterna att se till att den är det, så valet har känts rätt från fösta dagen. Det enda jag är lite ledsen över är att jag inte fick plugga till snickare. Jag känner att man hade haft väldigt mycket nytta av det i min roll, men man lär sig!  

Vad är det bästa med din roll?

Allt! Det bästa jobbet jag haft, aldrig haft måndags ångest. Det är kul att se att sitt projekt gå framåt. Jag får vara med och bidra till utvecklingen av samhället samtidigt som jag lär mig nya saker varje dag och det är väldigt givande.

Vad är det bästa med din roll?

Framför allt gemenskapen inom byggbranschen tycker jag är väldigt bra. Och att man får vara med och skapa byggnader och platser för kommande generationer. 

 

Vad är det bästa med att vara anställd på HA Bygg?

Samhörigheten mellan de som jobbar här är väldigt bra, det märks att alla tycker om att komma till jobbet. Företaget ser mycket till individen, de ser till att man får utvecklas inom företaget om man vill det och vågar verkligen satsa. 

 

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

Mina barn får mycket av min fritid. Musik är något jag verkligen älskar, framför allt konserter! Älskar att man äntligen får uppleva det igen, inredning kan du också skriva.

 

Vem skulle spela huvudrollen i filmen av ditt liv?

  – Blake Lively från Gossip Girl! Mina kolleger kommer skratta när de läser detta för de tror jag bara vill vara henne för jag tycker hon är så snygg! haha