NYHET

Möt HA Bygg,  Johan Hutor, Affärschef

I dag i möt HA Bygg får ni träffa Johan Hutor, Affärschef Byggservice som jobbar på vårt huvudkontor i Höganäs. Johan är 46 år och bor i Höganäs, han började på HA Bygg 2001 som snickare när det endast var 12 anställda. Nu har han ansvar över 12 tjänstemän, 55 yrkesarbetare och en omsättning på ca 200 miljoner. HA Bygg har i dag över 170 anställda så ni förstår att han varit med om en spännande resa!

Det bästa med byggbranschen är variationen och att se saker växa fram från idé till färdig byggnad.

Vilken utbildningsbakgrund har du?

Jag har gått treårig Bygg och Anläggning, efter det har det varit löpande utbildningar och kurser genom företaget. Jag började som sagt på HA Bygg 2001 så man kan säga att det varit en riktig resa fram tills idag. Firman har mer än tiodubblats och jag har arbetat mig uppåt. Jag har haft roller ute på projekt som Arbetsledare och Platschef, till Arbetschef och nu Affärschef för Byggservice. Alla nivåer kan man väl säga.

Vad gör du som Affärschef?

Ja vad gör man inte…det är svårt att sätta fingret på. Jag ansvarar för byggverksamheten på Byggservice, har hand om kundkontakter, jobbar med ekonomisk uppföljning, sitter med anbudsledning, gör kalkyler o.s.v.

Vilka projekt är du involverad i?

Just nu har vi ett stort projekt på Kullabergs Vingård, sen har vi ett Strategisk Partnering samarbete med Höganäs Hem där vi ska renovera 175 lägenheter. Sen är jag mer eller mindre involverad i de flesta projekten på vår byggserviceavdelning. Vi sysslar med allt ifrån de minsta ramavtals avrop t.ex. att justera fönster till ROT och nyproduktion upp till ca 50 000 000:-

 Vad gjorde att du valde att arbeta med det som du gör i dag?

Valde och valde haha … det har blivit en naturlig utveckling av att man har fått mer och mer ansvar och utvecklats inom företaget.

Vad är det som är bäst med din roll?

Det är omväxlande och det händer saker hela tiden – en dag är inte den andra lik.

Vad är det absolut bästa med att arbeta i byggbranschen?

Variationen och att se saker växa fram från idé till färdig byggnad.

Vilka favoritintressen eller hobbys har du?

Jag tycker om att köra motorcykel, har en Harley Davidson och brukar delta på olika mc-träffar i Sverige. Det är kul för där träffar man kompisar med samma intresse. Dock så har det blivit mindre av det sen husbilen kommit in i bilden, nu är man för bekväm för att ligga i tält. Jag gillar verkligen att vara ute med husbilen också, se nya platser och umgås med vänner och familj.