NYHET

Tobias ”Tobbe” Paulsson är en sann glädjespridare som gör allt för att liva upp stämningen på arbetsplatsen. Han är alltid glad och har ständigt ett leende på läpparna. Tillsammans med hans kollega Tobias ”Tobbe” Persson får dem dagarna att susa fram där arbete och glada skratt byter av varandra.

34 år gammal bor han på skäret ute på Kullaberg. Huset är byggt med grunden från Ikea lådorna som var med på H99s utställning i Helsingborg och har inredning från olika länder som Italien, Danmark och Sverige. Han är uppvuxen i Hasslarp, en liten by utanför Helsingborg och kom in på byggprogrammet av en slump. Efter skolan började han jobba på en del mindre byggfirmor men kände aldrig att han hamnat rätt. Dagarna kändes långa och han saknade något att göra på sin fritid.


En kompis till Tobias frågade en dag ifall han ville följa med på en salsakurs och eftersom han gillar det sociala så provade han. Han fastnade direkt och fortsatte dansa flera dagar i veckan. I lokalen där han tränade hade han sett poledance stängerna stå längre in. Efter att ha byggt en hel del byggställningar på arbetet fick han en dag för sig att prova. Han började hänga i poledance stängerna och ägaren till dansstudion såg hans talang. Kort där efter var det möhippor med poledance som gällde på helgerna och utbildning till dansinstruktör på kvällarna. Han blev instruktör och jobbade bland annat i Halmstad, Kristianstad och Osby.

Så här såg livet ut för Tobias fram tills 2017 då han började här som snickare hos oss på HA Bygg. Tobias började på vår Entreprenadsida och arbetade under hans första tre år här med stora nybyggnationer. 2020 flyttade han över till vår Byggservice avdelning där han trivs väldigt bra. Dagarna och projekten är väldigt varierande och tillsammans har Tobbe P och Tobbe P fantastiskt roligt.

 

 

När man jobbar så nära med någon som vi gör är det viktigt att man fungerar och har roligt ihop. Han har till och med räddat livet på mig men det är en annan historia, berättar Tobias.

 

 

Sedan hösten 2022 är de involverade i vårt projekt Verkstaden som är ett stort stambyte i Höganäs och berör flertalet lägenhetshus. Där de just nu är i full gång med att montera nya kök och inredning.

Efter att Tobias flyttade ut till Skäret har fritiden där dansen stod högst upp bytts ut mot klättring ute på Kullabergs klippor. Självklart har han gått all in och utbildat sig till instruktör här med. Boulderklättring är det Tobbe har fastnat för och innebär klättring upp till sex meter utan säkerhet med madrasser under sig. Förutom klättringen väntar en nyinköpt kajak som ska sättas i vattnet fram till våren.

Jag har alltid letat efter saker som utmanar mig, och där jag samtidigt kan få träffa nya människor. Att bjuda på mig själv är något jag älskar och att få människor att skrattar är en härlig känsla, det enda jag saknar är någon att göra det med där hemma. Säger Tobias och skrattar lite.

 

Tobias har rätt i det han säger, för oavsett vilken medarbetare jag frågar på HA Bygg som känner honom, ler och säger samma sak – Tobbe, han är en rolig och härlig kille!